KBT för Psyko­dynamiker 12 dag­ars specialist­kurs Göte­borg VT22-HT22

31950:00kr

Verksam Psykologi arrangerar en 12 dagars praktisk och teoretisk specialistkurs i KBT för psykodynamiskt grundutbildade psykologer. Utbildningen ger (tillsammans med tillkommande skattning av videoinspelade behandlingssessioner) möjlighet till certifiering i UP. Utbildningen passar därför både för dem som önskar få en grundutbildning i KBT och för dem som vill fördjupa sina KBT kunskaper med den senaste utvecklingen i känslofokuserad KBT behandling.

 

Kurskostnad: 31 950 kr + moms (15 975 kr + moms per termin)

Beskrivning

Verksam Psykologi arrangerar en 12 dagars praktisk och teoretisk specialistkurs i KBT för psykodynamiskt grundutbildade psykologer. Efter att ha gett ett 15-tal specialistkurser i KBT för psykodynamiker sedan 2009 erbjuder vi nu en vidareutvecklad och fördjupad utbildning som ger både en god introduktion till KBT och praktisk kunskap om den senaste teori- och metodutvecklingen när det gäller känsloreglering, känslomässigt undvikande, och exponering. Utbildningen ger också tillsammans med skattning av videofilmade behandlingssessioner möjlighet till certifiering i Unified Protocol, en känslofokuserad, transdiagnostisk KBT metod som förenar evidensbaserade principer från alla tre vågorna av KBT.

Under kursen lyfter vi fram likheter och skillnader i teori och behandlingsteknik mellan KBT och PDT, med fokus på affekter, känsloreglering och känslomässigt undvikande. Deltagarna får en överblick över de tre vågorna av KBT, samt fördjupad träning i tillämpad beteendeanalys. Deltagarna får dessutom en fördjupningsutbildning i Unified Protocol, en känslofokuserad, transdiagnostisk och integrativ KBT metod som förenar evidensbaserade principer från alla de tre vågorna av KBT. De åtta behandlingsmoduler UP består av är bland de mest beforskade och verksamma behandlingsinterventionerna i KBT, och deltagarna får teoretisk fördjupning och färdighetsträning i samtliga dessa behandlingsinterventioner.

I andra halvan av utbildningen får deltagarna genomföra en egen handledd individuell eller gruppbaserad KBT behandling utifrån Unified Protocol. Utbildningen ger (tillsammans med tillkommande skattning av videoinspelade behandlingssessioner) möjlighet till certifiering i UP. Utbildningen passar därför både för dem som önskar få en grundutbildning i KBT och för dem som vill fördjupa sina KBT kunskaper med den senaste utvecklingen i känslofokuserad KBT behandling.

Kursdatum vuxeninriktning Göteborg eller via länk: 2-4/2, 17-18/3, 7-8/4, 5-6/5 2022 samt handledning vid sex tillfällen på eget klientarbete under hösten 2022. Tiderna för handledningen bokas med deltagarna eftersom de beror på gruppstorleken.

Kursdatum barn och ungdomsinriktning Göteborg eller via länk: 2/2, 11-12/2, 24-25/3, 28-29/4, 19-20/5 2022 samt handledning vid sex tillfällen på eget klientarbete under hösten 2022. Tiderna för handledningen bokas med deltagarna eftersom de beror på gruppstorleken.

Kurskostnad: 31 950 kr + moms

 Examinationsavgift på 1500 kr tillkommer för examinering som specialistkurs.

Kursinformation som PDF

2 recensioner av KBT för Psyko­dynamiker 12 dag­ars specialist­kurs Göte­borg VT22-HT22

  1. Mats Jacobson (verifierad ägare)

    Hej Linn, som du ser är nya kurser planerade och du ser datumen här ovanför!

  2. Linn Martini

    Hej! Skrev till er för ett litet tag sen, men osäker på om ni fick mailet då jag inte hört ngt. Undrar när/om ni kommer att köra igång kbt för psykodyn igen och isf när? Undrar även hur många specialistkurser denna motsvarar samt om det är fördjupning el breddkurs?
    Med vänlig hälsning Linn M

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fråga oss