IPT Nivå A HT 2020 – 4 dag­ars kurs för Psyko­terap­euter och beh­and­lare med an­nan gr­und­läg­gan­de psy­ko­tera­pi­komp­etens

9950:00kr

Interpersonell Psykoterapi (IPT) är en relationsfokuserad psykologisk behandling som är specifikt framtagen för att behandla depression. Anpassningar har också gjorts till bulimi, PTSD, bipolärt syndrom, social fobi etc. IPT har god evidens genom ett stort antal RCT studier och har andra verkningsmekanismer än KBT. IPT fokuserar på att öka den interpersonella förmågan och på så sätt öka tillfredställelsen i de nära relationerna, vilket är skyddande för psykisk ohälsa och gör att symtom minskar. Kursen ger fördjupning i aktuell forskning, demonstrationer av tekniker av erfaren IPT handledare och utbildare, och egen färdighetsträning med feedback. Förutom att kursen är ackrediterad som specialistkurs ger den också behörighet Nivå A enligt svenska och inernationella normer för IPT-certifiering. Lärare och examinator är Karin Hammarstrand, Leg. Psykolog, specialist i klinisk psykologi, och certifierad handledare på D i IPT.

 

Utbildningen erbjuds  PTP-Psykologer, leg. psykoterapeuter och behandlare med annan grundläggande psykoteapikompetens. För leg. psykologer som går specialistutbildningen rekommenderar vi vår 5 dagars kurs i IPT.

Kategorier: , Taggar: ,

Beskrivning

Kursstart:  HT 2020
Kursdagar: aktuella datum för HT 2020 kommer upp snart
Omfattning: 4 dagar (2+2). Heldagar 10-00-17.00 och 09.00-16.00
Kursort: Göteborg

Denna fyra dagar långa utbildning innehåller den teoretiska grund som IPT vilar på. Utbildningen varvar teoretisk inlärning med kliniska workshops, och fördjupar kurslitteraturen med demonstrationer och reflektioner. Stor vikt läggs vid konkret färdighetsträning och hur deltagarna kan implementera metoden i sin egna kliniska praktik.

Dag 1: Teoretisk bakgrund, IPT-översikt och inledningsfasen.

Dag 2: Inledningsfasen

Dag 3: Generella IPT-tekniker. IPT-arbete i mellanfasen utifrån fokusområdena rollförändring och konflikt.

Dag 4: IPT-arbete i mellanfasen utifrån fokusområdena komplicerad sorg och interpersonella svårigheter. Avslutningsfasen. IPT-sammanfattning, verksamma IPT-Principer samt evidensläget.

Lärare:

Karin Hammarstrand, Leg. Psykolog, Specialist i klinisk psykologi, Ackrediterad handledare i IPT

Mats Jacobson, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, IPT terapeut

Ladda ner litteraturlistan här!

För leg. psykologer som går specialistutbildningen rekommenderar vi vår 5 dagars specialistutbildning IPT Nivå A HT 2017.

 

Mer information

Kursstart

HT 2020

Kursledare och lärare

Kursledare är Karin Hammarstrand, leg. psykolog, IPT-handledare, specialist i klinisk psykologi. Karin är engagerad i flera forskningsprojekt angående IPT och har undervisat i IPT vid Linköpings Universitet.

Övriga lärare på kursen är:
Mats Jacobson, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, IPT terapeut

Handledning och Nivå B certifiering

För dig som vill fortsätta arbeta kliniskt med IPT erbjuds IPT-handledning individuellt eller i grupp. För den som inte har möjlighet att komma till Göteborg för handledning finns möjlighet till näthandledning via Adobe Connect. För ackreditering till IPT-terapeut på B-Nivå krävs två filmade eller ljudinspelade patientärenden, samt en följsamhetsskattning för varje patientärende.

Förkunskaper

Utbildningen erbjuds PTP-Psykologer, Leg. Psykoterapeuter, behandlare med annan grundläggande psykoterapikompetens, läkare och annan behandlingspersonal. För leg. psykologer som går specialistutbildningen rekommenderar vi vår 5 dagars utbildning i IPT (se under rubriken utbildningar på hemsidan).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “IPT Nivå A HT 2020 – 4 dag­ars kurs för Psyko­terap­euter och beh­and­lare med an­nan gr­und­läg­gan­de psy­ko­tera­pi­komp­etens”

Fråga oss