Föräldrafärdigheterna i Unified Protocol för barn och ungdomar

Föräldrafärdigheterna i Unified Protocol för barn och ungdomar

Många frågar efter svensk översättning av materialet till barn och ungdomstillämpningarna av UP. Jag har översatt alla handouts till svenska för deltagarna på specialistkursen i UP-C och UP-A, och tänkte dela med mig av det mycket användbara föräldramaterialet.

Detta är vanliga föräldrabeteenden man i forskning sett i samband med ångest- och depressionssymtom hos barn och ungdomar. I UP ser vi dessa föräldrastrategier som känslostyrda beteenden, och föräldrarna tränar att agera tvärtemot dessa beteenden. Själv tycker jag att föräldrarnas träning av hjälpsamma föräldrabeteenden samverkar mycket effektivt med barnens behandling i UP-C. De föräldrabeteenden vi tränar vid ett visst tillfälle förstärker barnets förmåga att klara av sin hemuppgift, och ökar chansen till ett gott samspel mellan föräldrar och barn.

Du kan ladda ner en översikt över de föräldrafärdigheter vi fokuserar på i UP-C och UP-A i länken här nedanför. Använd gärna, men ange källan (Jill Ehrenreich-May) och också att översättningen är min, så att inte Jill lastas för mina eventuella översättningsmissar!

UP-C Föräldrafärdigheterna

16 maj 2018 1 kommentera
  • Annika Sandred maj 16, 2018 at 7:28 e m /

    Fantastiskt fint att dela med dig! Tack!

    Annika Sandred, psykolog på Hab i Västerås