Unified Protocol 6 dagar Göteborg HT 18 – kurs för Psykoterapeuter och behandlare med annan grundläggande psykoterapikompetens

18000:00kr

Verksam Psykologi erbjuder en 6 dagars grundutbildning i Unified Protocol (UP). UP är en transdiagnostisk och känslofokuserad KBT metod som förenar det gemensamma i de evidensbaserade diagnosspecifika KBT manualerna. Fördelarna med UP är att man kan behandla flera diagnoser samtidigt och att det är effektivare att lära sig en behandlingsmanual väl än att försöka lära sig över tjugotalet diagnosspecifika behandlingsmanualer för de vanligaste diagnosgrupperna inom primärvård och psykiatri.

 

De åtta behandlingsmoduler UP består av är bland de mest beforskade och verksamma behandlingsinterventionerna i KBT. Utbildningen passar därför både för dem som önskar få en grundutbildning i KBT och för dem som vill fördjupa sina KBT kunskaper med den senaste utvecklingen i känslofokuserad KBT behandling.

 

Kursdatum Göteborg: 4-5/10, 11-12/10, 15-16/11 2018

 

Målgrupp: PTP-psykologer, leg. psykoterapeuter, behandlare med grundläggande psykoterapikompetens samt läkare. För leg. psykologer rekommenderar vi vår specialistkurs i UP.

 

Pris: 18 000 kr plus moms.

Kategorier: ,

Beskrivning

Verksam Psykologi erbjuder en 6 dagars grundutbildning i Unified Protocol (UP) för kliniska behandlare. Kursen riktar sig till PTP-psykologer, psykoterapeuter, behandlare med grundläggande psykoterapikompetens och läkare. (För leg. psykologer rekommenderar vi vår 8 dagars specialistkurs i UP).

UP är en transdiagnostisk och känslofokuserad KBT metod som förenar det gemensamma i de evidensbaserade diagnosspecifika KBT manualerna. Fördelarna med UP är att man kan behandla flera diagnoser samtidigt och att det är effektivare att lära sig en behandlingsmanual väl än att försöka lära sig över tjugotalet diagnosspecifika behandlingsmanualer för de vanligaste diagnosgrupperna inom primärvård och psykiatri.

Känslomässigt undvikande och bristande känsloreglering är några av de viktigaste faktorerna bakom ångest och depression, och föremål för en intensiv forskningsutveckling idag. Forskningen undersöker vad som verkar ligga bakom de flesta av depressions- och ångeststörningarna, sk transdiagnostiska faktorer.

Unified Protocol är en behandlingsmetod som bygger på denna forskning. Den syftar till att hjälpa patienten att kunna reglera sina känslor mer flexibelt och därigenom bättre kunna använda sig av dem som vägledning genom livet. Metoden förenar verksamma principer från alla tre vågorna av KBT, och tillämpar dem utifrån en tvärvetenskaplig teori om känsloreglering med gedigen grund i neuropsykologisk och experimentell forskning. Syftet är att ha en gemensam, flexibel behandlingsmanual för all ångest- och depressionsproblematik.

UP består av åtta behandlingsmoduler som är bland de mest effektiva evidensbaserade behandlingsinterventionerna inom KBT, och på så sätt förenar UP  centrala metoder från alla de tre vågorna av KBT. Vad som är nytt med UP är främst hur dessa metoder tillämpas utifrån både neuropsykologisk och transdiagnostisk psykologisk grundforskning. Utbildningen passar därför både för dem som önskar få en grundutbildning i KBT och för dem som vill fördjupa sina KBT kunskaper med den senaste utvecklingen i känslofokuserad KBT behandling.

Stor vikt läggs vid konkret färdighetsträning. Tillsammans med godkänd handledning och skattning av inspelade sessioner kan utbildningen leda till certifiering som UP-behandlare.

Kursdatum Göteborg: 4-5/10, 11-12/10, 15-16/11 2018

Målgrupp: PTP-psykologer, leg. psykoterapeuter, behandlare med grundläggande psykoterapikompetens samt läkare.

Lärare: Mats Jacobson, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, samt Certifierad UP Terapeut och handledare. Mats är också medlem i MINT, nätverket för MI tränare, samt mindfulnessinstruktör.

Erik Nilsson, Leg. Psykolog, doktorand samt Certifierad UP Terapeut och handledare.

Karin Hammarstrand, Leg. Psykolog, Specialist i klinisk psykologi, Certifierad UP Terapeut och handledare. Karin är också examinator för kursen.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Unified Protocol 6 dagar Göteborg HT 18 – kurs för Psykoterapeuter och behandlare med annan grundläggande psykoterapikompetens”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fråga oss