Specialist­kurs – KBT Depres­sions­behand­ling i grupp, Uppdrags­utbildning

(6 kundrecensioner)

Produktbeskrivning

Verksam Psykologi arrangerar en tredagars praktisk och teoretisk utbildning i KBT-Depressionsbehandling i grupp. Utbildningen introducerar inlärningsteori, kognitiv teori, mindfulness och ACT för att sedan fokusera på tillämpning av dessa områden på deprimerade patienter i en gruppbehandlingsmodell. Utbildningen varvar teoretisk inlärning med kliniska workshops, rollspel och demonstrationer. Under kursdagarna kommer deltagarna  få öva på att själva genomföra gruppinterventioner utifrån beteendeaktivering, kognitiv omstrukturering, mindfulness och ACT-interventioner  i grupp.

 

Examination

Deltagande på utbildningen tillsammans med en teoretisk examinationsuppgift är förhandsackrediterat som en specialistkurs för leg. psykologer. Utbildningen examineras av Billy Larsson, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, fil dr.

Beskrivning

Kursdatum: Uppdragsutbildning, datum efter överenskommelse
Omfattning: 3 kursdagar
Kursledare: Karin Hammarstrand, leg. psykolog
Ort: enligt överenskommelse

Målgrupp: PTP-psykologer, leg. psykologer och leg. psykoterapeuter.

Utbildningen varvar teoretisk inlärning med demonstrationer, reflektioner och färdighetsträning genom egna rollspel i mindre grupper.

Dag 1: Depressionskunskap och dess aktuella forskningsläge. Genomgång av gruppmanualen och patientmaterialet samt  beteendeaktivering och tillämpning av detta på deprimerade patienter på gruppnivå.

Dag 2: Genomgång av  kognitiv omstrukturering samt tillämpning av detta på deprimerade patienter på gruppnivå.

Dag 3: Genomgång av ACT- och mindfulnessinterventioner samt tillämpning av detta på deprimerade patienter på gruppnivå. Fördjupning av grupprocesser, svåra patientfall samt tillämpning av gruppbehandlingen i den egna verksamheten.

Vid frågor  kontakta kursledare Karin Hammarstrand, tel. 0707-275413, alt karin@verksampsykologi.com för mer information.

Ladda ner kursbeskrivning som pdf här  

 

6 recensioner av Specialist­kurs – KBT Depres­sions­behand­ling i grupp, Uppdrags­utbildning

 1. Fernanda Mählck

  En mycket väl genomtänkt kurs med bra balans mellan teori och praktiska övningar. Inspirerande kursledare som gav många bra tips för att kunna starta upp och anpassa gruppbehandlingen till verksamheten.

 2. Åsa Gustafsson

  Bra kurs som helhet .Gruppövningar och praktiska moment är väl genomtänkta och mycket givande,. Bra och engagerande föreläsare. Mycket bra dagar.

 3. Marianne Johansson

  En mycket välgenomtänkt och innehållsrik utbildning. Fint och användbart arbetsmaterial som gav ny inspiration!

 4. Martina Holmbom

  Mycket innehållsrik och väl genomförd kurs. Bra med varvade övningar och föreläsningar, bra verktyg man får med sig hem.

 5. Malin Hägglund

  En mycket genomtänkt utbildning med ett pedagogiskt upplägg och intressant innehåll.

 6. Emma Linnes

  Mycket bra med varvande av teori och praktiska övningar. Bra med utrymme att ställa frågor. Mycket bra och användbart material som gör det möjligt att snabbt starta upp gruppbehandling i den egna verksamheten. Inspirerande!

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fråga oss